За какво помага джинджифил и мед?

Медът и джинджифилът носят слава на изключително полезни за здравето, естествената ни красота, а дори и емоционалното ни състояние продукти. Тези храни се определят от учените като естествени антибиотици, които в допълнение подпомагат редица биохимични и физиологични процеси в тялото. Едновременно с това и двата продукта стимулират защитните и регенериращи свойства на клетките в организма, а и ни помагат в контрола на множество хронични заболявания и облекчаване на немалко симптоми. 

Знаете ли обаче, че в комбинация медът и джинджифилът могат  да допринесат още повече за здравето на нашия организъм? Обединявайки своите полезни свойства те биха могли да подпомогнат тялото в борбата срещу множество причини за дискомфорт или нарушено здравословно състояние. В действителност, медицината потвърждава, че комбинацията от мед и джинджифил може да се окаже мощен лек в редица случаи. Вижте за какво помага тази изпитана комбинация: 

Срещу респираторни проблеми 

В сезона на грипа и настинките смес от джинджифил и мед може да ви помогне от една страна, да избегнете честото разболяване и прихващане на вирусни инфекции и от друга – по-лесно да се излекувате, ако вече сте болни. Според учените тази комбинация подпомага следните симптоми:

  • Кашлицата, защото има отхрачващо действие. 
  • Превенция срещу развитие на усложнения, включително и бактериална инфекция. 
  • Болезнено и силно зачервено гърло. 
  • Обилна хрема

Противотуморни свойства 

Битува мит, според който редовният прием на мед и джинджифил може да ви предпази от рак. За съжаление, все още не съществуват подробни научни данни, които да потвърждават това твърдение. От друга страна, има изследвания, доказващи известни противоракови свойства на комбинацията от мед и джинджифил. Оказва се, че тя е изключително полезна по време на лечение на туморно образувание, защото значително намалява основните симптоми, настъпващи от агресивната медикаментозно лечение, включително и при химио- и лъчетерапия. Други проучвания сочат, че този здравословен микс благоприятства поддържането на онкологичното заболяване в ремисия, тъй като възпира разпространението на раковите клетки. 

Здрав стомах с мед и джинджифил 

Тази простичка, но ефикасна комбинация осигурява максимална подкрепа за целия стомашно-чревен тракт. Мед и джинджифил подпомага храносмилателните процеси и намалява риска от проблеми като газове, диария и запек. Много бременни използват комбинацията и за да намалят сутрешното гадене и повръщане. Според някои медицински проучвания сместа значително успокоява и стомашните крампи. Медът и джинджифилът, освен това, стимулират  баланса на  чревната флора, което е особено полезни при прием на антибиотици. 

В полза на сърдечно-съдовата система 

Полезната комбинация от мед и джинджифил определено влияе върху редица органи и системи.  Така например, тя има универсално укрепващо действие за сърдечния мускул, артериите и кръвоносните съдове изобщо. Комбинацията се препоръчва при хипертония, както и  за превантивна употреба при риск от атеросклероза, инсулт и инфаркт. Поради противовъзпалителния си ефект, миксът от мед и джинджифил нерядко се прилага за вътрешен прием и при хемороиди и разширени вени. 

А за отслабване?

Според някои диетолози тази здравословна хранителна комбинация може да е от полза и за хората, които се опитват да поддържат оптимално тегло и да влязат във форма. Причините са няколко. На първо място, сместа намалява нивата на лошия холестерол за сметка на добрия, с което предпазва и от затлъстяване, и от споменатите вече сърдечно-съдови проблеми. От друга страна, медът и джинджифилът могат да ви заситят в моментите, когато изпитваме силен глад между храненията. Има данни и, че комбинацията може да насърчи обмяната на веществата, както и да забърза метаболизма, а с това и естественото горене на мазнини.

В повечето случаи сместа от мед и джинджифил се приема на гладно. По този начин нейните активни лечебни съставки по-лесно се абсорбират в тялото, а и ускоряват своя ефект. Важно е да избирате само истински пчелен мед, за да може да се възползвате от множеството му полезни свойства. 

Открийте проверени и 100% натурални пчелни продукти с марка “Пчелинъ” на нашия сайт или в търговската мрежа!