Какво наистина помага да се защитите от опасни вируси?

Само преди дни Световната здравна организация обяви разпространението на COVID-19 за пандемия, след като случаи на заразени хора бяха открити в повече от 120 държави в света. В създалата се обстановка, много хора се притесняват за здравето си и търсят начини да се предпазят. Естествената защита на тялото е нашата имунна система, за която, ако се грижим правилно, ще направи организма ни много по-устойчив на заболявания и вируси. Силният имунитет е гаранция за предпазване от зараза или за съвсем леко прекарване на болестта.

За да поддържаме имунитета си силен, е необходимо да снабдяваме тялото си с полезни вещества ежедневно. Добрата новина е, че това може да направите изцяло с природни средства, вместо да купувате медикаменти от аптеката, които могат да имат странични ефекти. Вижте кои са едни от най-ценните натурални продукти, които помагат да сме здрави:

1. Пчелен мед

 

Медът е известен с полезните си свойства от незапомнени времена. Свидетелство за това е Бикорпският човек – скална рисунка на повече от 8 000 години, която изобразява човек, събиращ мед от диви пчели. Редица научни изследвания са потвърдили множеството ползи от консумацията му. Той е изключително богат на антиоксиданти, които забавят стареенето на клетките, повишават имунитета и предпазват тялото от развитие на тежки заболявания. Пчелният мед има силни антибактериални свойства, затова е ефективен лек при вирусни инфекции, като засилва изключително много естествения ни имунитет.

Важно е да подчертаем, че всички тези полезни свойства може да получите единствено ако медът е истински. На пазара има много продукти, съдържащи добавени подсладители, аромати, оцветители и т.н. За да гарантираме качеството на българският пчелен мед “Пчелинъ”, ние сме единственият производител на пазара, който е поставил специален QR код върху етикетите. Когато бъде сканиран с мобилно устройство, той показва анализа на качеството на конкретната партида мед, който е проведен в специализирана немска лаборатория и може да бъде проверен от всеки потребител. Натурален пчелен мед „ Пчелинь“ е с изключително мека и фина кристализация и нежна консистенция, постигната чрез метода на студено филтриране.

2. Пчелен прашец

Пчелният прашец е още едно от богатствата на природата, с които пчелите ни даряват. Той попада в категорията на т.нар. супер храни. Това никак не е случайно, тъй като пчелният прашец изобилства от полезни вещества – аминокиселини, витамини, минерали, ензими, от които човешкото тяло се нуждае, за да функционират нормално всички процеси. Консумацията му помага за справяне с възпаления и инфекции. Чудесно природно средство е за укрепване на имунитета и се препоръчва като средство, предпазващо от грипни и простудни заболявания. Освен това, той допринася за доброто здраве на сърдечносъдовата система, като регулира нивата на холестерола и укрепва стените на кръвоносните съдове. Пчелният прашец „ Пчелинь“ е специално подбран от най-добрите български пчелини , внимателно изсушен и пресят през специални филтри , за да се отстранят всякакви механични и други нетипични примеси.

3. Прополисова ( клеева ) тинктура

Прополисът, известен още и като пчелен клей, е вещество, известно със своите антибактериални свойства. Пчелите го използват, за да дезинфекцират кошера си, предпазвайки го от развитието на патогени, които могат да доведат до тяхното изтребване. По сходен начин той помага за предотвратяване на развитието на вредните бактерии в нашия организъм. Той често е наричан най-силният природен антибиотик. Добрата новина е, че за разлика от стандартните антибиотици, които се продават в аптеките, бактериите и вирусите не развиват резистентност (не привикват) към прополиса. Това означава, че целогодишно може да се възползвате от действието му. За лечебни цели, той най често се използва под формата на клеева тинктура, която представлява спиртен извлек на прополиса. Прополисовата тинктура „ Пчелинь“ е силно концентрирана, поради факта , че за разлика от повечето производители, ние влагаме прополис на прах (не на гранули) по патентована технология, което позволява максималното извличане на всички полезни вещества на прополиса в тинктурата.

Итересно: За това колко е силен прополисът, говори следният факт – когато в кошера влезе мишка, пчелите пазачи успяват да я убият с ужилвания , но не могат да я изнесат. В този случай те я „опаковат“ с прополис и тя изсъхва буквално „ мумифицирана“ .

4. Пчелен еликсир 4 в 1

Ако не сте чували за пчелния еликсир досега, вероятно се чудите какво представлява. Той е най-доброто от пчелите, събрано на едно място. Пчелният еликсир е уникална комбинация от пчелен мед, прополис, пчелен прашец и пчелно млечице. Последното е биохрана, която още от древността е известна с благотворното си въздействие върху организма. В Китай то е било изключително скъпо, затова са го консумирали единствено императорското семейство и висшестоящите особи. В пчелния кошер, то се произвежда, за да храни пчелата майка.

Пчелният еликсир е мощно средство за стимулиране на имунната система и защитните сили на организма. Изключителен биостимулатор и енергиен източник за организма. Той комбинира всички полезни вещества, които се съдържат в отделните пчелни продукти. Още по-хубавото е, че има богат и приятен вкус, който превръща консумацията му не в задължение, а в приятно удоволствие.

Интересно: Пчелното млечице е една от най-търсените и скъпи храни в света, за която се смята, че удължава живота. Интересен факт е, че ларвите на пчелата майка и на пчелите работнички са абсолютно еднакви, но пчелата майка се храни само с пчелно млечице, вследствие на което пчелите работнички живеят до 40 дни, а пчелата майка между четири и пет години.

Уверете се сами в полезните качества на меда и пчелните продукти и си подарете здраве и имунитет. Продуктите с марка “Пчелинь” ще откриете в повечето регионални вериги, специализирани магазини за био- и здравословни храни, подобните на тях електронни магазини, както и в Кауфланд, Билла и Метро.

Препоръчваме Ви